Od nekdaj sem bila otrok narave, ki se je skrival pod koreninami, tekal po gozdu, čofotal po lužah in iskal rake v bližnjem potoku. Kljub pozabljeni otroški želji po poklicu, ki bi bil povezan z rastlinstvom (skrita želja je bila postati cvetličarka), me je moja življenjska pot popeljala nazaj v naročje Matere Narave. Svojo ljubezen do rastlin tako uresničujem v domačem podjetju Herba Slovenica, ki je nastal iz zeliščarskega hobija moje mame, sedaj pa v njem sodeluje cela družina. Potem pa sem se srečala … z botanično parfumeristiko, ki je pomembno zaznamovala moje ustvarjanje.

Pred leti sem namreč poleti obiskala prijateljico na njenem čudovitem rodnem otoku Sardiniji, kjer me je popolnoma očarala tudi omamno dišeča narava. Prijateljica me je nekega dne odpeljala na obisk h gospe Rosi, po poklicu učiteljici kemije, ki mi je predstavila botanične parfumske kreacije, ki jih ustvarja skupaj s svojimi učenci, ki jih na ta način osvešča o pomenu naravne kozmetike. Tako zelo sem bila prevzeta nad dišečimi kreacijami, da sem se odločila nemudoma poiskati tečaj ali šolo, kjer bi se lahko tega naučila. Prav kmalu sem na enem od sejmov, na katerem smo bili prisotni z domačim podjetjem, spoznala Ano Ličina, ter se kmalu udeležila njenih parfumeskih in aromaterapevtskih tečajev, med drugim tudi tečajev Dišeči pečat s Slobodanko Poštić, kjer sem se naučila veščine kreiranja botaničnih parfumov.

Ker sem hotela poglobiti svoje znanje o eteričnih oljih, sem opravila tudi poglobljen tečaj za aromaterapevta, kar me je napeljalo na to, da se v zadnjem času vse bolj posvečam tudi aromaterapiji. Še vedno pa me fascinira funkcija, pomen in delovanje voha v naših življenjih. Poglobljeno raziskujem kako preko voha odkrivati nove svetove z dišečimi meditacijami, kako intuitivno spoznavati katere vonje in rastline potrebujemo v svojem življenju in nenazadnje kako z rastlinami komunicirati.