Ponudba delavnic in predavanj

 

Delavnica izdelave oljnega parfuma – skupinska ali individualna

Na delavnici se na kratko seznanimo, od kje in kako je parfum sploh nastal in se razvijal skozi človeško zgodovino, kakšen pomen ima voh v človekovem življenju, seznanimo se z različnimi dišečimi botaničnimi materiali, iz katerih lahko izdelamo parfume itn. Na koncu pa seveda – vsakdo izdela čisto svoj oljni parfum.

 

 

Prihajajoče delavnice in predavanja:

sobota, 5. marec 2022, 10h d0 13h, Delavnica izdelave oljnega parfuma

Voh je eden naših izjemno intuitivnih čutov. Vabim te na delavnico izdelave oljnega parfuma, kjer boš iz eteričnih olj, ki te pokličejo, izdelal/-a čisto svoj, unikaten, oljni parfum.
Delavnica bo potekala v soboto, 5. marca,  trajala bo približno tri ure, od 10h do 13h, v trgovini Divja/Herba Slovenica (Gosposvetska 7, Ljubljana). Tvoj prispevek za delavnico je 30 eur. Število mest je omejeno, obvezne prijave na urska@herbaslovenica.si.

torek, 24. maj 2022, ob 18h, predavanje v Društvu za zdravilne rastline Ognjič Logatec: Brezmejna uporabnost hidrolatov

Hidrolati so odlično in zelo uporabno aromaterapevtsko sredstvo – saj so blagi in tako precej varnejši za uporabo kot eterična olja. Uporabljamo jih lahko kot kozmetiko, pri pripravi hrane, kot osvežilce prostora in nenazadnje tudi za energetsko zdravljenje telesa. Skušala bom podati čim več praktičnih primerov in receptov, kako najbolje izrabiti moč in uporabnost domačih hidrolatov.