Za Nosom

Samorogove sanje

Zgodbe mojih parfumov

Ni naključje, da so Samorogove sanje nastale pozimi. So moj prvi parfum, ki sem ga kdajkoli ustvarila. In vanj intuitivno stkala tisto, po čemer sem v danem trenutku najbolj hlepela.

Mir. Harmonijo. Sprostitev. Pogled vase.

Vse to so tudi razlogi, zakaj imam rada zimski čas. In zakaj sem se tako zelo razveselila snega, ki je pokril že skoraj zelene travnike. Tako čarobno je, ko sneg deluje kot dušilec – vse je tišje, mehkejše, nežnejše. Ko očistim sneg z dvorišča, se zleknem na udoben kavč z zeliščnim čajem in najljubšo knjigo v naročju. Ali samo opazujem tiho padanje snežink skozi okno. Uživam v tišini in umirim misli. Se povežem s seboj in se poglobim, analiziram, razmišljam, pišem. Dosežem trenutek, ko sem pomirjena s seboj in svetom, uglašena, uravnovešena, povezana z vsem stvarstvom in hkrati s svojo bitjo.

Žejna dolina, 20. 1. 2019

Vsa eterična olja, ki jih vsebuje oljni parfum Samorogove sanje, prikličejo take občutke.

Kadilna bosvelija (Boswellia carterii) je eno mojih najljubših eteričnih olj iz skupine smol/kadil z mnogimi blagodejnimi učinki. Pomaga, da se upočasnimo in poglobimo dihanje, se umirimo. Podobne učinke ima tudi eno mojih najljubših eteričnih olj sploh – muškatna kadulja (Salvia sclarea), ki prinaša tako zelo potrebno ravnovesje – tako v duhovnem kot fizičnem telesu. Eterično olje petitgrain (Citrus auranitum) doda malo grenkobe, ki poživi, vitalizira, razvedri in pomaga umiriti notranji nemir. Vonj zaokroži sladkoba ho-wooda (Cinnamomum camphora), ki je podoben vonju rožnega lesa in je tako kot ostali vonji v tej kompoziciji dober odganjalec stresa.

Samorogove sanje nam pomagajo, da se osredinimo, se povežemo s seboj in z vesoljem. Simbol samoroga nakazuje povezavo z duhovnim svetom, njegov rog je povezava z nadzemskim.

Zelo zanimivo je opazovati ljudi, ko preizkušajo vse štiri oljne parfume iz kolekcije – Samorogove sanje privlačijo le redke. Je tudi vonj, ki svoje prave lepote ne razkrije na prvi voh, ampak se prava magija zgodi ob stiku s kožo. Še vedno ostaja to eden mojih parfumov, v katerem je največ mene in ga še vedno enostavno obožujem.

Nova podoba Samorogovih sanj, oblikoval Andrej Humar

Z novim letom smo v domačem podjetju začeli z novo znamko Herba Slovenica in tako so tudi moji parfumi dobili nove grafične podobe, v katere sem enostavno zaljubljena! Grafični oblikovalec Andrej Humar je opravil čudovito delo. Tako se novo leto začenja po eni strani umirjeno in razmišljujoče in hkrati optimistično in na cilj naravnano – v znamenju Samoroga.

Dodaj odgovor