Knjige pomagajo Za Nosom

Cristina Caboni: Tako diši ljubezen

“Parfum je pot. Hoditi po njegovi poti pomeni najti lastno dušo.” (str. 11)

 

Najslavnejši roman, ki govori o parfumih, je gotovo Süskindov Parfum. Veliko presenečenje pa je bil na videz še en ljubek ljubezenski roman, ki pa nam ponudi dober vpogled v nastajanje naravnega parfuma – to je roman italijanske avtorice Cristine Caboni Tako diši ljubezen. Toplo priporočilo vsem vonjeljubcem.

 

O tem, kako nastane parfum:

“Začne se z zamislijo. Lahko se ti utrne ob kakem dogodku, v sanjah, na sprehodu. Parfum je kot zgodbica, kot sporočilo, le da je nežnejši in bolj minljiv. Ko ti je brief, tako se temu reče, popolnoma jasen, začneš izbirati esence. Jaz zavonjam vse hkrati, spremenijo se v barve, v čustva, preplavijo me, prevzamejo in ne morem nehati misliti nanje, dokler ni parfum končan.” (str. 230-231)

Kaj je posebnost naravnega parfuma:

“V alkimiji ima vsaka naravna esenca fizični del, to je nekakšen življenjski sok, ter tako imenovano skrivnost, energijsko polje, ki vsebuje njene vrline in koristi. Zato so parfumi iz naravnih esenc drugačni od parfumov iz umetnih esenc. Živi so. /…/ Parfum je življenje, ki se zmeša z energijo telesa in jo krepi.” (str. 262-263)

 

Knjigo lahko kupite na Emki. Ali pa si več o njej preberete na Dobreknjige.si.