Ustvarjalnost

Moje naljubše reči

Življenje je valovanje. So časi obilja, sreče, sonca, sveže energije in so obdobja, ko se nam zdi nebo nekoliko težje, nič se ne odvija čisto tako kot naj bi se (ali kot smo si zamislili), malo težje se sprejemamo in dihamo s polnimi plujči. Z željo vsaj približno dosegati idejo popolnosti, ki nam jo okolica in sami sebi vcepljamo v predstavo, se občutkom teže, nerazložljive tesnobe in nerazpoloženosti upiramo, se proti njim borimo. Vendar, saj veste, da se je truditi biti ves vesel in žareč ko to nisi, težko, velika prisila in ne nazadnje, velik nesmisel. Veliko lažje je to valovanje sprejeti, objeti in valovati z njim.

Poglejte naravo – ne more biti vsak dan sonce (ali pa vsak dan dež, za tiste, ki ga imamo radi), vse v naravi kroži in valuje in z nami, našimi razpoloženji in čustvi ne more biti drugače. In kaj meni pomaga, ko imam občutek, da mi povsod sledi črn oblaček? Obdam se s svojimi najljubšimi rečmi – ne le predmeti, temveč z glasbo, vonjem, s svojim gibanjem, hrano, dejanji … In s tem da diham in delam to, kar ljubim – kolikor je le mogoče – oblaček počasi izgine. Sivino zapolnim z mavrico ustvarjalnosti. Znova ozavestim, da sem sama Kreatorka svojega življenja in počnem stvari, ki me radostijo.

S tem namenom sem na mizo nanosila nekaj reči, ki so mi ljube – star pisalni stroj, ki predstavlja mojo ljubezen do pisanja, unikatno beležko in najljubše pisalo, staro stekleničko za parfum, porumenelo knjigo, stekleničko s kapalko za ustvarjanje dišav, koščke kadila – mire in cvetje, veliko cvetja in meni tako ljubo, prečudovito praprot. Pogled na tako pripravljen prizor me je hipoma vzradostil. Postavila sem scenarij tega, kar želim delati, s čimer želim biti obdana, kar mi še hitreje poganja kri po žilah.

In kaj vam želim s tem zapisom sporočiti? Obdajte se z rečmi, ki vas radostijo, poiščite svoje strasti in ustvarjajte, ustvarjajte … z besedami, z rokami, s telesom, umom, duhom, srcem. In Radost vas bo našla.